Не допускайте модела на управление да превземе БСП. Днес пленум няма. Има сбирка по интереси, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в писмо, изпратено до медиите по повод пленума, който в момента се провежда в централа на червената партия на "Позитано" 20.

За заседанието са се регистрирали 72 души от 185. Не е събран необходимият кворум от 93 души и заседанието е нелигитимно, посочват от пресцентъра на БСП.

Ето какво още сподели Нинова: "На основание чл. 32, ал. 8 от Устава на БСП. 72 членове на НС, между които Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Красимир Янков, Калоян Паргов, Весела Лечева, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов, свикаха пленум на "Позитано"20 с първоначален дневен ред:

1. Приемане на Годишен финансов отчет на БСП за 2019 г. Структура, щат и бюджет на НС на БСП.

2. Политическа декларация "За единство и идейна същност на БСП, за необходимостта от реална управленска алтернатива на ГЕРБ!(тезиси)

3. Промени в състава на Централна комисия по избор на председател.

4. Обсъждане на начина на формулиране на решенията на НС на БСП от 13.06.2020 г. и изпълнението им, както и подготовката на "вот на недоверие" към Правителството.

5. Утвърждаване на списък с председатели и Общински организации на БСП с численост под 150, имащи право на повече от два мандата според Устава на партията.

6. Разни. За заседанието се регистрираха 72 души от 185. Не е събран необходимият кворум от 93 души и заседанието е нелигитимно".

Потърсена от журналисти за коментар ще участва ли в заседанието Корнелия Нинова заяви: "Намирам се в кабинета си на "Позитано". Чакам другарите да съберат кворум, за да се включа в заседанието.

"Държавата е в институционална криза. Хората са по улиците на страната в желание за промяна. Да се занимаваме с вътрешно-партийни въпроси днес е безотговорно към народа и държавата", е посочила тя.

"Само преди месец предложих на същите другари всенародна подписка за вот на недоверие и организиране на протести. Те отхвърлиха това предложение и направиха друго - да се състои национална кръгла маса с ГЕРБ. Днес свикват пленум на Националния съвет без да имат необходимия кворум", е коментирала Нинова.

"Обръщам се към членовете на партията: недопустимо е в такава криза в държавата да се предизвиква криза в партията с подмяна на легитимните колективни органи на БСП. Целта е ясна. Не допускайте личните, корпоративни, обслужващи модела на управление интереси да превземат партията. Днес сме призвани да спасяваме България от този модел на управление. Знам, че сте почтени хора, отдадени на каузата. Бъдете здрави, силни и мъдри, бъдете сред хората, бъдете техният глас", е призовала лидерът на БСП.

Скандално: Пленумът на БСП започна без Корнелия НиноваЗаседанието на Националния съвет бе свикано с подписите на 72-ма от членовете му