„Аз не съм роден ден тук, но от близо 40 години живея в Пловдив. Този град е дал много за мен, искам и аз да направя нещо за него”, заяви кандидатът за кмет от „Кауза Пловдив” Николай Бухалов. Двукратният олимпийски шампион заяви, че не бива да се правят резки завои в управлението на града . Той изтъкна, че Иван Тотев е оставил проекти за 200 млн. лева, които трябва да се реализират и те ще бъдат основните му приоритети – „Модър-Царевец”, нов мост над река Марица, връзка между район „Тракия” и „Южен” и решаване на проблемите с паркирането.

Георги Титюков, който е кандидат за кмет на район „Централен” заяви, че програмата за управление на „Кауза Пловдив” е писана заедно с пловдивската общественост. Тя ще бъде представена детайлно следващата седмица, когато бъдат представени останалите три районни кмета и листата за общинския съвет.

Титюков изтъкна, че този тази година е силно застъпена гражданската квота сред кандидатите на „Кауза Пловдив”. Освен Николай Бухалов, който бе определен  от нея, в листата ще попаднат хора като Любомир Чакъров и Румен Кривицки.

Спортът, както може да се очаква в силно застъпен в програмата на местната формация. Като приоритет бе изтъкнато изграждането на лекоатлетически стадион, спортна зала „Дунав”, Плувен комплекс „Младост”, Втори гребен канал в екопарк „Марица”, както и засилване  на масовия спорт в Пловдив. Особено внимание ще бъде обърнато и на физкултурните салони в Пловдив, откъде започва всичко в спорта, каза Бухалов.

Двукратен олимпийски шампион влиза в надпреварата за кмет на Пловдив„Кауза Пловдив” издига Николай Бухалов за градоначалник, Георги Титюков – за кмет на „Централен”