Пред КАТ Пловдив се извиха километрични опашки от чакащи, а кошмарът на хората продължава, тъй като никой не знае колко време ще отнеме престоят пред ведомството за автомобилен контрол. Стана ясно, че причината улица „Напредък“ 2, на която е ситуирана сградата на "Пътна полиция" в Пловдив, да бъде окупирана от коли и техните собственици е блокиралата система на KAT.

От сутринта системата за регистрация и обслужване на клиенти не работи, като до момента не е минала нито една кола, сигнализира очевидец за Trafficnews.bg

Гражданите, блокирани пред КАТ от часове, са бесни заради поредния ден загубен в безрезултатно чакане пред български институции. Част от тях все още не бяха разбрали за блокажа в системата и искрено се надяваха информацията да не е вярна. Друг гражданин обясни, че жена е излязла от сградата на КАТ и е съобщила на някои от хората за информационната авария. Той констатира, че дори да няма технически затруднения - от 5 гишета работят едва 2, което само по себе си е предпоставка за тромава администрация.

"Мъка, системата им не работела, ами тя иди-дойди, все не работи. Също като държавата ни", коментира един от потърпевшите, дошъл да си пази ред в 6:30 сутринта. 

"Посъветваха ме да дойда направо на излизане от нощния бар, но аз се наредих на зазоряване. И да се изнервяме, все едно. Ще чакаме, докато не ни омръзне, ще си тръгнем - и адът ще се повтори следващата седмица", заяви пловдивчанин пред репортер на Trafficnews.bg

По-късно от МВР пуснаха съобщение, че сривът е в цялата информационна система на МВР.

Вижте още от реакциите на блокираните в километричните опашки пред КАТ:

Ето и какво казаха чакащите пред камерата на TrafficNews.bg:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg