Днес се проведе благотворителна изложба в помощ на Валентин Петков. Десетки хора се събраха, за да разгледат творчеството на младите таланти на Пловдив и да закупят техни картини, като по този начин да помагат на 13-годишния младеж, който е състезател по джудо. Той е ученик в СУ „Васил Левски“ и се нуждае от скъпа протеза. Изложбата бе подредена в коктейл-бар „Атлас“ и се проведе под егидата на местна коалиция „Здравко Димитров - Да решаваме заедно“.

На благотворителното събитие присъстваха кандидата за кмет на район Централен и лидер на ДСБ в града Пепа Деведжиева, лидерът на „Движение България на гражданите“ Савина Петкова и кандидати за кметове на райони и общински съветници от листата на местна коалиция „Здравко Димитров - Да решаваме заедно“

Фондацията, която организира събитието се зарадва на изключително големия успех, който пожъна изложбата. Голяма част от творбите бяха разпродадени. Първата картина стана притежание на кандидат кмета за район „Западен“ Иван Иванов, а друга ще получи почетно място в предизборния щаб на местна коалиция „Здравко Димитров - Да решаваме заедно“. Кандидат кметът на Пловдив Здравко Димитров взе прекрасна икона на „Св. Никола“.

Той благодари на всички млади творци, които са помислили за своя приятел и допълни , че „Няма нищо по-хубаво в днешно време, да дадеш от времето си и усилия за някой друг. Това е най-възвишената кауза“. Димитров емоционално призова младите хора да продължават да творят и да продължават да мечтаят, защото си заслужава. “

На изложбата присъства и треньорът на младото момче- изтъкнатата българска спортистка Цветана Божилова, която благодари на всички присъстващи за вниманието и средствата, които отделят за благородната кауза.

TrafficNews.bg