Местният парламент в Пловдив се събира в първия ден от края на извънредното положение. Мерките по време на заседанието ще бъдат същите, като на предишната сесия – то ще бъде в Дома на културата и забранено за граждани. Общинските съветници ще са разположени в голямата зала през няколко места. Гласуването ще бъде поименно.

Актуализацията на бюджета се очаква да бъде най-дълго разискваната тема. По предложение на зам.-кмета Илия Кирчев местните приходите и разходите ще бъдат свити  заради слабото изпълнение на бюджета.

В мотивите е записано, че към края на април изпълнението на бюджета ще бъде не повече от 25%, а към края на март то е около 20%. Поради това от градските власти предлагат да се намалят 5,3 млн. лева от планираните приходи, съответно и разходи. Най-много ще бъдат махнати за реконструкцията на бул. „Северен” – 3 млн. лева, намаления ще има и по други пера, включително и 500 000 лева за зоопарка.

Общинските съветници ще приемат и пакет от мерки за подпомагане на бизнеса – освобождаване о тротоарно право и наеми на обекти в общински заведения.

Други две важни решения са увеличаването на  таксата за строително разрешение, както и промяна в транспортната схема на града.

Повече информация по казусите:

Парите за нова детска градина в Кючука отиват за „Даме Груев”, Илия Кирчев в сблъсък със съветницитеРайонният кмет Костадин Язов предлага средствата за улицата да дойдат от бюджета на „Южен”

Обрат! Кино Космос и новата детска градина в Кючука остават приоритетни за ОбщинатаКметът на Пловдив и съветниците от ГЕРБ обсъдиха бъдещето на града

Вдигат 5 пъти цената за разрешителните за строеж в Пловдив, други услуги – също нагореПроменят таксите за строителния бранш, след като бяха едни от най-ниските в страната

Решават да останат ли нощни автобуси в Пловдив, след като Общината клекна пред превозвачитеПоследните рейсове ще се изключват в 23:00 часа, променят и други маршрути

Очаквайте подробности!