Срещи, за да се довърши управленската програма между ПП-ДБ и ГЕРБ, ще има следващата седмица. Това обясни пред журналисти вицепремиерът Мария Габриел.

Назначението на Румен Спецов отново за шеф на НАП си е работа на финансовия министър Асен Василев. И вицепремиерката от ГЕРБ Мария Габриел не възнамерявала да му се бърка.

Това обясни тя след първото заседание на правителството с ротационен премиер Николай Денков. Според депутати от ГЕРБ изборът на Спецов не е съгласуван предварително.

"Това си е решение на финансовия министър. Съжалявам, идвам с европейска практика, не ми е хрумвало да се меся в работата и темите на друг еврокомисар. Това се нарича уважение между колегите. Предстои бюджет и темата за приходите е важна, така че той има право да разчита на своя екип", коментира Мария Габриел.

На въпрос избрала ли е свои заместници вече, каза: Все още не. Дайте ми малко време.

Много труден момент е хора, които за първи път са министри, да останат без заместници. Трябва да може да се разчита на заместници поне в близкия месец, защото наистина сме в безпрецедентна ситуация, каза още тя.

С акад. Денков ще обърнем внимание на заместниците, също както на министрите, защото за нас е много важно. Търсим експертен опит и хора, които са се доказали, подчерта Габриел.