ДПС подкрепя взети мерки от правителството и кризисния щаб за справяне със заразата от коронавирус.  Това заяви от парламентарната трибуна  Мустафа Карадайъ.

„Ние от ДПС оценяваме противоепидемични мерки, че са добри и дадоха добър резултат. Второ социалните мерки трябваше да бъдат в няколко посоки – защита на работните места, осигуряване на ликвидността на фирмите, за да може да се разплащат помежду си. Според нас към момента тези мерки са задоволителни. Важен е въпросът от тук нататък какво следва. Икономическите мерки изискват нов подход, а борбата с коронавируса трябва да включва и осигуряване на икономически мерки. Изпълнителната власт трябва да предостави план с конкретни мерки“, заяви Карадайъ.

Последва го представителят на Обединени патриоти Искрен Веселинов. Той заяви, че в тази криза всички трябва да бъдат единни.

„Българското общество се показа много дисциплинирано и това показват резултатите. Няма смисъл да се опитваме да изкараме бялото черно. Моят апел е да търсим един нормален диалог, не борба за авторство на идеи“, заяви той.

Веселин Марешки от ВОЛЯ пък отчете, че демокрацията е в опасност.

„Това е защото парламента става заложник на вътрешно партийна битка в БСП. Някой тук има нужда от тази трибуна, за да си осигури бъдещ пост. Затова имаха нужда от скандал в парламента, за да напомнят за себе си. И то в момент, в който нацията трябва да бъде обединена. Колегите и техният президент продължават да си играят на партизани и да търсят врага. Ние от ВОЛЯ очаквахме тук да се зададат сериозни въпроси, но какво чухме - жалки въпроси и слаби отговори. Дори и най-добрият артист да играе в филм на слаб сценарист той ще се провали. Ние всички станахме жертви на един нелеп и слаб сценарий, единствената полза от която беше, че един партиен лидер получи 5 минути слава. Всичко това можеше да се случи с едно изявление на въпросния лидер или декларация, а не да се събираме всички тук. Господин премиер, ние съжаляваме, че участваме в това нещо. Кое ни накара нас всички да участваме в това нещо по прищявката на един измислен партиен лидер. Разбирам, че е жена – уважихме е, нека повече да не го правим“, категоричен бе Марешеки.

Той поясни и какво според него трябва да се направи от сега нататък.

„Не за всички, но за определени сектори мярката 60 към 40 трябва да стане  80 към 20 или дори 100 към 0, също така трябва да има коригиране на сметките за въоръжаване и най-важното субсидиите на българските парии да станат 0 лева до момента, в който има и един българин, който не живее добре“, каза Марешки.

Нинова с план за излизане от кризата, обвини Борисов, че работи на парчеПремиерът ни покани да се включим в Щаба в 10 часа една вечер. Смятате ли, че е нормално, отвърна тя на Борисов