„Искам да се извиня на избирателите ни за това, че сме направили такава грешна преценка по отношение на Елена Гунчева". Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов от Народното събрание.

„Фактът, че Гунчева обяви решението си 3 часа, след като беше взето решението за вдигане на ветото за Северна Македония в Комисията за външна политика, опитът да се създаде скандал в деня, в който се обсъждаше ветото и фактът, че не дойде да гласува на вота на недоверие - тези неща са достатъчно ясни и показателни за истинските причини относно вземането на това нейно решение, смята Костадинов.

„Кой има интерес от това да се появи един изживял катарзис депутат, който започва да мисли колко е полезно да се подкрепя това правителство? Естествено, че този , който управлява”, допълни лидерът на партията.

„Дори да приемем, че успее по някакъв начин да предизвика един финансов или морален катарзис в други депутати в парламента, можете ли да си представяте каква агония ще бъде това за българския парламент и народ? Това е обида и плюнка в лицето на България. Помните ли времето когато страната ни се управляваше от мнозинството на ДПС и БСП, което се крепеше на един златен пръст. Това ли трябва отново да преживяваме? Агония след агония”, заяви Костадинов.

Според него, ако има нови избори БСП дори няма да влезе в НС.

„Мога да се хвана на бас, че на следващите избори БСП ще се бори за влизане в парламента и въобще не е сигурно дали ще влезе", заключи той.