Костадин Димитров почти сигурно ще бъде кандидатурата на ГЕРБ за районен кмет на "Тракия". Това посочи кметът Иван Тотев, въпреки че побърза да поясни, че листите се редят от Изпълнителната комисия и ще станат ясни най-рано на 6 септември. 

"Хора като Костадин Димитров имат качества за големи кметове. Той е абсолютно подготвен и когато в момента е действащ районен кмет е близко до акъла, че най-вероятно ГЕРБ няма да търси някаква алтернатива в район "Тракия", посочи Тотев и отправи десетки похвали към Димитров, наричайки го "зелен кмет" за приноса му по засаждане на дървета. 

Част от лидерите, които към момента оглавяват районните кметства в града, ще бъдат номинирани за нови мандати. Прогнозата на Тотев е обаче, че ще има промени в кандидатурите в някои от тях.

На първо място за район "Северен" е ясно, че ще търси нова личност, тъй като досегашния районен кмет Ральо Ралев е в ареста по обвинения за търговия с влияние. За неговия стол неофициално се гласи Стоян Алексиев, който в настоящия мандат е шеф ОП "Паркове и градини".   

Управлението на Георги Стаменов в район "Централен" Тотев също определи като успешно, ала не се ангажира дали това ще означава номинация за нов мандат. Подобна е и ситуацията с Димитър Колев в район "Западен". 

Със сигурност обаче най-голямата въпросителна е поставена върху район "Южен", където в момента начело е Борислав Инчев от ВМРО. Това е и единственият район, в който ГЕРБ не успя да лансира своя кандидат в мандата 2015-2019. Към момента обаче политическият хоризонт със сигурност не е по-лъчист отпреди 4 години. По всичко личи, че все още няма утвърдена кандидатура, като за мястото бяха лансирани няколко имена. На първо място това е Георги Юруков, който получи пълна подкрепа, ала според мнозина е неизбираем, тъй като не е сред познатите лица и е със средно образование. Другите две възможности - Костадин Язов и Атанас Узунов пък поясниха, че не смятат да се включват в надпреварата. 

"Южен е голямото ни предизвикателство", посочи Тотев и допълни, че предвид официалните кандидати до този момент и Борислав Инчев структурата на ГЕРБ ще трябва сериозно да помисли за силна кандидатура, която да опонира успешно на конкуренцията. 

Другата въпросителна е в район "Източен". Там Изпълнителната комисия трябва да реши кой измежду двамата кандидати да бъде издигнат за райкмет. Едната номинация е на досегашният титуляр на поста Николай Чунчуков, а другият е шефът на ОП „Чистота” Иван Стоянов.  Партийният актив в района натискат това да бъде Стоянов, но последната дума има ИК.