Аладин е младо конче, на година и половина. Не е специална порода, имал е нещастието да се роди в „Столипиново“, където съдбата му е предопределена още щом се е появил на бял свят- няколко години той да бъде експлоатиран като впрегатен добитък, а след това да замине към някоя кланица, от където ще излезе във формата на луканки или кайма.

Тъй като обаче стопанинът му живее в квартал, в който законите за останалите граждани не важат, животът  на Аладин приключи скоропостижно на кръстовището на бул. „Марица“ зад „Бриколаж“.

Ежедневно показваме ромски каруци, чиито собственици нарушават забраната за движение по основните пловдивски булеварди. Едно такова нарушение завърши фатално. Аладин, който бил завързан със сезал за дърво близо до кръстовището, се отскубнал и подплашен хукнал към булеварда. Там влязъл в насрещното и бил прегазен от микробус.

„Това е ежедневие- по всички булеварди засичам каруци, които са изключително опасни за движението“ заяви пред камерата на TrafficTV собственикът на строителна фирма „Виделина“, чийто е бусът.

Собственикът на коня, ром който се представи като „Иван Иванов“, заяви, че никога не е чувал за общинска наредба, която да забранява движението на каруци по булевардите. „Няма такова нещо. Объркали сте се! Някъде виждате ли знак, че е забранено за коне?“ заяви „Иванов“.

В продължение на часове мъртвото животно остана да лежи на тротоара, обградено от рояк мухи. Единствено мургав мъж с насълзени очи мина и го погали по главата. Дали някой го правил приживе?

TrafficNews.bg