Арестът на шефката на Басейнова дирекция - Пловдив Цветелина Кънева стана причина отношенията в управляващата коалиция отново да се обтегнат. Няма и месец след ареста на министъра на околната среда и горите, втори човек на ВМРО влиза в ареста. 

Така повече не може да се продължава, при възникване на каквото и да било обществено напрежение да се удря някой от коалиционните партньори. Това е обявил днес сутринта на коалиционен съвет вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов на премиера Бойко Борисов, съобщава 24 часа. 

Срещата е била заради напрежението в коалицията след ареста на шефката на басейнова дирекция в Пловдив.

"Това е безумие. Какви са тези акции от Цветаново време да пращат качулки с автомати срещу жена с писалка. Ми следващия път да пратя специалните сили с танкове", коментира Каракачанов. Аз съм силов вицепремиер и в същото време по никакъв начин никога не съм бил информиран за такива акции, коментира още той по повод ареста в Пловдив и задържането в началото на годината на екоминистъра Нено Димов.

Две лобита на ГЕРБ се бият  в Пловдив, а го отнасят професионалистите. Това е първият директор на Басейнова дирекция в Пловдив , който от 20 години работи по закон. Нас ни търсят само за работа, а като трябва да си измият ръцете - коалиционните партньори са виновни, заяви още Каракачанов. "Един ластик като се опъва, опъва и се къса накрая. А като се скъса е трудно да го вържеш", предупредил още Каракачанов Борисов.