„Не се занимавам с политика, работя, активна съм, последователна съм и най-вече съм отговорна“. Така представи себе си в интервю за предаването „Тази неделя“ полк. Митева.

Твърди, че определяща в решението ѝ да се кандидатира за вицепрезидент е подкрепата на семейството ѝ. Има три деца – дъщеря и двама синове.

Тя споделя, че завършва средното си образование в Добрич, продължава да учи в София, а част от образователния ѝ цикъл включва Пловдив, където е учила в Спортното училище.

„Системата предоставяше да се готвим динамично на различни места в интерес на високите постижения за страната ни. След това продължих в обучението за учител в НСА със специалност треньор по плуване. Продължих да работя в света на спорта като военнослужещ“, заяви още Митева.

Едно от предизвикателствата в кариерата ѝ е било да влезе във Военната академия „Г. С. Раковски“, защото до нейното кандидатстване жени не са били приемани.

„Не ми предоставяха възможност да стигна до изпитите. На третата година ме допуснаха да се явя, бях приета с отлични оценки“, обяви кандидатът за вицепрезидент.

С президента Румен Радев се познават, но не са работили пряко заедно, споделя още тя. „Не се познаваме пряко“ бяха думите ѝ и отказа да коментира всички останали кандидати за президенти и вицепрезиденти, и политици .

 „Не се възприемам като кандидат на ГЕРБ, и двамата с проф. Герджиков сме надпартийни. Готови сме да водим разговори с всички партии, които ни подкрепят. Ако ни подкрепят и други, това е добре дошло“, заяви полк. Митева.

 С лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се запознала вчера, когато била гост на конференция на женската организация на партията.

Тя сподели, че са готови да говорят преговори с всички политически партии в страната.

Кандидатът за вицепрезидентът има намерение да имаме жени във всяко едно от професионалните направления в българската армия.

Споделя, че е била поканена лично от професор Герджиков да бъде редом до него на изборите. С него се познават повече от 5 години, споделя тя.