Футболен турнир с мото „За честна игра в политиката” откри кандидатът за кмет на Пловдив Георги Гергов. Пред футболистите на осемте младежки отборa, които участват в надпреварата, той представи и своя тим с №5: Добромира Тошева – „Тракия”, инж. Йордан Василев – „Източен”, инж. Милена Колева - „Западен”, Красимир Трифонов – “Южен” и Петър Курдов – „Северен”.

„На терена на политическото състезание аз разчитам на техните качества както вие разчитате на съотборниците си”, сподели Гергов. Той подчерта, че неговата цел е Пловдив да стане град, в който младите да остават. „Ненормално е да го напускате и да ходите да слугувате в чужбина”, каза лидерът на социалистите. Той сподели, че кандидатурата му  за кмет на Пловдив не е самоцел, а стремеж към промяната.

„Градът затъва, ние сме на 22 място по приходи на глава от населението,  дори Силистра и Кърджали усвояват повече европейски средства” – посочи Гергов и цитира статистиката: „478 лева на глава от населението са привлечени в града ни по европейски програми. За сравнение в Бургас са 1152 лева, а в Габрово – 1360 лева. За целия програмен период в Пловдив са усвоени 51 милиона, като 36 млн. са от предишния мандат, а на Тотев проектите реално са за 8 милиона”. Въпреки спортния характер на мероприятието, той сподели тези факти, защото пловдивчани трябва да ги знаят и не бива да ги подминават. По думите му, при разумно харчене на бюджета в Пловдив можеше да има не само една спортна зала, а още няколко, даже и стадион Пловдив.

„Ако стоим и гледаме безучастно ще продължаваме да затъваме” – допълни кандидатът за кмет. Той призова спортистите на игрището до МОЛ Пловдив да помислят и да бъдат активни на 25 октомври. „Имате приятели и  приятелки, кажете им  това, което ви казвам, защото вие сте бъдещето” – каза Георги Гергов. В заключение той пожела на футболистите толерантна игра, без контузии и успех на всички отбори.

Финалите на турнира се очакват довечера, когато ще бъде и награждаването на победителите.