Квестори изведоха от пленарната зала депутата от ПП-ДБ Манол Пейков след оплакване от "Възраждане", че нарушава реда.

Напрежението между Пейков и "Възраждане" се зароди по време на изказване на лидера на партията Костадин Костадинов след изслушването на премиера Николай Денков и военния министър Тодор Тагарев. Докато Костадинов говореше от трибуна, Пейков крещеше от залата: "Времето!", вероятно имайки предвид, че даденото му за изказване време е изтекло.

"Както виждате в момента в залата има хора, които са в нетрезво състояние. Не за първи път представители на ПП-ДБ влизат в залата очевидно консумирали алкохол, очевидно в нетрезво състояние", обърна се Костадинов към шефа на парламента Росен Желязков. В същото време депутати от "Възраждане" отидоха до квесторите в пленарната зала, за да насочат вниманието им към Пейков. Малко по-късно те отидоха да разговарят с депутата и накрая излязоха заедно от пленарната зала.

Благодаря на квесторите, че изведоха Манол Пейков от залата, след като той очевидно е злоупотребил с определени субстанции. Изключвам това, че от няколко дни не си е сменял дрехите, понамирисва. Но това не е от значение, той е неадекватен, лъхаше на алкохол. Това е върхът на падението за ПП-ДБ. Това нещо не е приятно за никого в залата, обяви от трибуната секунди по-късно депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев.

Приемам поздравленията за квесторите, върна му Желязков.

В същия момент обаче в пленарната зала се върна Пейков. "Лично обяснение", провикна се той към Желязков.

"Господа и симпатяги, има много несъвършенства - пълничък съм, понякога съм рошав, кривоглед съм, но пиенето не един от пороците ми. Събират ми се около 50 гр на година. Моля ви проверете си опорките. Виждам, че съм трън в задните ви части, търсите начин да влезете под кожата ми. Това не е правилният начин. Може би, ако имате по-малко гняв към околните и себе си... Сериозно ви препоръчвам среща със специалисти и психиатри", отвърна Пейков.