Изненадващ  кандидат за кмет на Пловдив може да бъде обявен утре. Преди обяд ще се проведе пресконференция на общинския съветник Георги Колев и ЗС „Александър Стамболийски”. Темата й ще бъде предстоящият местен вот, като все още не се знае дали ще се обяви листата на формацията, която неизменно  участва в местния парламент през последните три мандата, или ще бъде издигната кандидатурата на Колев за кмет.

Досега ЗС „Александър Стамболийски” участваха местните избори само с листи за общински съветници, но този път те може и да издигнат кандидат за кмет, предвид политическата конюнктура, научи TrafficNews.

До този момент официално в битката за кметското място в Пловдив са дали заявка участници, които бяха кандидати за същия пост и на последните избори – Здравко Димитров, Славчо Атанасов и Дани Каназирева.  Появата на Жоро Колев сред потенциалните кандидати за градоначалник, определено биха разбъркали сметките на големите партии.

Адвокатът вече трети мандат е общински съветник, като е един от най-известните пловдивски старейшини. По време на дебатите в местния парламент,  той се отличава с изключително дар слово и рядко някой може да оспори аргументите му. Освен с ораторските си способности, Жоро Колев неведнъж е измъквал Общинския съвет от последващи конфузни ситуации с експертизата си. Редица решения на местния парламент са били променяни, за да не противоречат на закона след корекция от страна на адвокат Колев.

Общинският съветник отстоява тезата си за превръщането на Пловдив в истински туристически център, като тя включва изтъкването и показването на културно-историческото наследство на града.

Освен политик и юрист, Жоро Колев носи духа на бохемския Пловдив, като е известен със страстта си към пътешествията и поезията.  

Георги Колев: „Марица” и „Родопи” трябва да са в Пловдив, превърнахме се в спалня на индустрията160 хил. души в Пловдив не гласуват, нормално ли е градът да се управлява с малцинство, пита кандидатът за кмет