Георги Мараджиев подаде оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ като областен координатор на партията в област Пловдив. Това съобщават от пресцентъра на политическата партия. Като мотив за това свое действие Мараджиев е посочил желанието си името на ПП ГЕРБ да не бъде опетнявано, докато тече проверката на всички факти и обстоятелства около сделките му, изнесени в медиите.

Новината, че кметът на Стамболийски е закупил 5 апартамента на морето, придобити по време на мандата му, обиколи медиите по-рано днес. Имотите са в луксозния курорт в „Слънчев бряг“, като три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един – на малолетна внучка, съобщава БТВ в свое разследване.  Освен многото си имоти градоначалникът е декларирал 2,5 млн. лв. лични приходи само за година. Мараджиев е бивш бизнесмен, притежавал предприятията за полиетиленови чували, различни видове фолио и пластмасови изделия в Цалапица край Стамболийски. 

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди представената в медиите информация за Георги Мараджиев и тогава ще вземе решение.
По-късно днес Георги Мараджиев ще даде брифинг пред медиите, на който ще изнесе подробно всички факти по темата. 

Очаквайте подробности!