Интервюто на Слави Трифонов по БНТ завърши доста емоционално, като лидерът на И"ма такъв народ" почти се разплака при последния въпрос на водещия Бойко Василев дали съжалява, че е влязъл в политиката. 

"Беше ми трудно да взема решение дали да се занимавам с политика. Не за друго - не исках да изгубя хората около мен, които са важни за мен, и мое семейство, пък те нямат какво да правят в политиката. Думата политик беше натоверена с много негативност през последните 30 г. Не се страхувам от отговорност. Това, което направиха политиците с референдума, ме отврати и си казах - ако не направя нещо, тогава ще бъда като тях. Затова трябва да направя нещо по въпроса. Никой не знае какво чувствам. Това е една вселена в мен. За да си лягам спокойно вечер и да чувствам, че е имало смисъл от всичко, което направихме дотук, трябва да продължа по този начин", заключи той.

Той заяви, че не се дразни, когато го критикуват и иронизират.

"Така трябва да бъде. Да има пълна свобода на словото. Ако някой има претенции- има съд. Ето в Афганистан застреляха човек, който разказва вицове. Това е, което отвращава" каза той. 

Трифонов също така заяви,че българската позиция за Македония по въпроса трябва да остане такава, каквато е, а Северна Македония да промени своята. "Топката е в тях. Дълго време бяхме в прекрасни отношения с тях, като към наши братя, аз веднъж съм ходил в Скопие и имаше надпис срещу българското посолство - Булгари, мрете!", каза той. 

Слави Трифонов: Няма да подкрепим кабинета на БСПСпоред лидера на ИТН следват нови избори, които рябва да бъдат 2 в 1