"С Пеевски ще работим в екип и диалог", това заяви съпредседателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров.

"С Делян Пеевски имаме принципно разделение кой в какво направление ще работи, но главното е, че ще бъдем един екип. Аз ще отговарям за традиционните райони и за организацията в основни линии, както и за взаимодействието ни с либералните партии на световно ниво. Политиката в Югоизточна България и добросъседските отношения с Турция също ще са моя отговорност. Сред нашите цели е електорално разширение в нетрадиционните райони. Ще работим в диалогична среда, екипно, имаме общи цели. Интересна е формулата с двама председатели. Вътре в партията имаше такава потребност, сложната геополитическа среда го налагаше. Такава практика има не само у нас, но и в Европейската либералната партия. Такива модели са успешни. ДПС ще има много добър резултат на амбициите си. Имаме много добри нагласи за евроизборите. Много е важно, предвид надигащата се националистическа вълна, да се обединим", коментира той.

По думите му почетният председател Ахмед Доган е визионер и неслучайно е предложил съпредседателство. "Започвам обиколка на структурите на ДПС в страната преди евровота. Стартът е от Кърджали, ще премина през Бургас, Шумен, Силистра, Видин и Благоевград. Евроизборите са важни за страната и следва нашето представителство от депутати да отидат в ЕП и да отстояват националния ни интерес. Целта ни е да изпратим петима представители на ДПС", обясни доц. Чакъров за Нова. 

"С оглед на резултатите от изборите, ДПС може да претендира за участие във властта, защото има подготвени кадри. Ще работим за това дневният ред на хората да стане такъв и за държавата. Ние сме четвърта политическа сила. Готови сме да участваме с експерти и в регулаторните органи", каза още Чакъров. Според него ДПС има експерти с достатъчно убедителна експертиза за регулаторите.

Като бивш министър на околната и среда и водите той смята, че напредъкът по оперативните програми не е никак добър. "Това са допълнителни средства за подобряване на начина на живот, които не бива да бъдат изпускани. Нужни са реформи в здравеопазването и образованието, адекватни социални политики също са необходими", смята той.