"Не може 2000-3000, 5000 да са, не могат да диктуват дневния ред на България”, каза пред БНТ Валентин Касабов, който е зам.-председател на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти”. По думите му се обсъжда ситуацията в правителството и твърде възможно за ремонт на кабинета.  Оставките на тримата министри ще се гледат след вота на недоверие, защото трябва да минат през Координационния съвет на коалицията.

Касабов заяви, че режисьор на протестите сега, а и през 2018 г.  на протестите "Системата ни убива" са били именно от Васил Божков.

"Тогава свалиха Валери Симеонов, но свалиха с пачките на същия този човек. Даваше се по 100 лв. на обикновен участник за половин час", заяви зам.-председателят на НФСБ. Защо атаката е била срещу тях - защото тогава са вкарали първите промени в Закона за хазарта.

Според Валентин Касабов тогава е била генералната репетиция, сега започна представлението с главен актьор Христо Иванов. Божков е режисьорът.

"Една част от сегашните протести са платени - видяхме мутрите, но друга част също са платени, но това са кротки, интелигентни хора, които взимат дни пари и ходят нагоре-надолу, разхождат се. Има, разбира се, много интелигентни хора, които искат да сменят системата", охарактеризира протестиращите Касабов и заяви, че се е плащало по 100 лв. по оперативна информация на МВР.

Поясни, че Христо Иванов изповядва либералните идеи, неговият девиз е да отвори вратите за имигрантите. "Част от тези, които активизира Христо Иванов, са от гейпарада, той е яростен привърженик на гейовете", каза Касабов.