Успешна борба за актуализацията на бюджета, аматьорско решение за руските дипломати, рекет и купуване на депутати – така Бойко Борисов очерта политическата обстановка през последната седмица. Бившият премиер е на среща със симпатизантите на ГЕРБ в Пазарджик, където е и цялата парламентарна група.

Преди събранието той посети и голям спортен център в града, изграден по време на неговото управление.

Борисов не пропусна да отправи критики към управляващите, като отново нарече действията на Кирил Петков по отношение на руските дипломати аматьорски, но е категоричен, че не трябва да се прави крачка назад, а нотата и ултиматумът на Митрофанова са обидни.

 „ГЕРБ били в изолация, виждате ли ме да съм изолиран? Кирил Петков е в изолация. Него го свалиха, него не го искат. Този, който ми пожелаваше да седя на диванчето, сега седна той. Има карма в живота”, каза още Борисов.

„Успяхме да ги спасим във взимането на изключително грешни решения. С Румен Радев нито работим заедно, нито имаме уговорки. Президентът не може да не види, че „те” не стават. Не може да не вижда инфлацията, цените. Всичко разтуриха и нищо не построиха”", поясни той.

„Благодарение на Ананиев и другите колеги приеха един изцяло нов бюджет, в който успяхме, доколкото може да защитим интересите на полицаите, пожарникарите, лекарите, медицинските съсловия, общините и др. Спечелих маса басове с приятели, че няма за година да построят дори къщичка за птички. Няма нито магистрали, нито тунел, нито мост. Нищо”, допълни лидерът на ГЕРБ.