Бойко Борисов очерта приоритетите за следващите две години на визита в Стара Загора. Част от големите 10 инфраструктурни проекти за магистралите "Хемус", "Струма" и "Европа", пътя между Монтана и Видин и тунела под Шипка.

"Днес България е една огромна строителна площадка. Изграждаме поне 10 огромни инфраструктурни проекта", заяви Борисов. 

Той обяви, че поне за сега ТЕЦ-овете трябва да останат, а решенията по тях да се взимат внимателно. 

"Бъдещето на ТЕЦ-овете ще бъде решено колективно и след широка дискусия в Европа. Не e лесно решение да се откажем от мястото, където се произвежда 60% от електроенергията ни и работят 15 – 20 хил. души. Хората да бъдат спокойни, че ще се пенсионират и няма да останат на улицата", посочи Борисов.

Оказва се, че в пещерите до Перник е намерена вода, а премиерът обеща да бъдат поставени поне 80 км. нови тръби.

"Всеки, който е допринесъл за сегашната криза, ще си понесе отговорността. Когато правихме водните цикли с европейските пари, някои кметове отказаха да се включат в тези проекти", категоричен бе министър-председателят. 

Правителството отпусна 4,5 млн. лв. на община Стара Загора за изграждането на многофункционална зала с 5200 места в парк “Артилерийски”.

"Това бе обещание, което поех към старозагорци. Сега очаквам новото съоръжение да стане красиво и да може да се използва за всички видове спорт на закрито и за концерти. През годините държавата отпусна много средства на Стара Загора, те бяха използвани по правилен начин и днес резултатите са налице. Разширеният парк “Артилерийски” е пример за това. Той се намира на място, на което доскоро имаше тънещи в разруха стари казарми. Днес паркът е наистина впечатляващ, модерен и радва жителите на града", посочи още Борисов.