Красимир Асенов е новият кмет на район „Северен“ в Пловдив след решение на Общинския съвет  с 34 гласа „за“ и 10 „въздържали се“. Общинарите избраха новия титуляр на поста до избирането на районен кмет. Красимир Асенов е втори мандат заместник кмет на района, като той зае поста като член на ДПС. Той бе и в листата на Движението за права и свободи, но след това хвърли партийната си книжка и в момента не е партийно обвързан. На практика това бе единственият зам.-кмет, който можеше да бъде избран за титуляр. Причината е, че другите двамата заместници на Ралев – Лариса Кътова и Калоян Георгиев за кандидати за общински съветници.

Асенов живее в „Северен“, женен е с един син. Преди това е работил като главен експерт по Европейски програми и социални дейности към районната администрация в ,,Източен” до 2006 година. Бил е началник на отдел в дирекция ,,Социална политика” към Община Пловдив. От 2017-а се занимава и с научна дейност към БАН.

Официално: Ральо Ралев вече не е кмет на „Северен”, извънредна сесия избира негов наследникСамо един от членовете на ОИК е гласувал с особено мнение за оставката на райкмета