В последните три години представители на ВМРО са работили за това да се узаконят къщите на ромите в махалата на Войводиново. Това заяви  депутатът от „Обединени патриоти” Александър Сиди. Той категорично отрече твърденията на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки, направени в ефира на NOVA, че членове на ВМРО са позволявали незаконно строителство с цел да спечелят гласовете на жителите на гетото.

Мъжът, заплашвал воеводци със саморазправа, се извини ВИДЕОСалхо Кисимов бил много афектиран от това, че не знаел къде са жена му и децата му

„Това е безумие, не сме си затваряли очите. Информирали сме десетки пъти администрацията за тези проблеми. А кметът е подкрепен от друга политическа сила. Наш член е заместник-председателят на Общинския съвет в Марица. И големият проблем на българската политика е, че Марешки влезе в нея”, заяви Сиди.

Той обясни, че на ромите от Войводиново са предлагани парцели, върху които да построят законно домовете си. Едно семействата стигнало до края на процедурата и се е отказало в последния момент.

Багери влязоха във Войводиново, само кокошки ги посрещнаха! Ромите се изпариха ВИДЕО и СНИМКИСлед машините останаха матраци, одеяла, колички, сринати външни тоалетни и уникалната им миризма

„Изхарчихме милиони за ромското включване, което така и не се случи”, коментира още Сиди. И нарече организациите, защитаващи правата на малцинството у нас, „грантаджийски”.