Багери влязоха в ромската махала на Войводиново. Машините вече започнаха премахването на незаконните постройки, като тази вечер ще се сринат три, а утре още пет къщи, предаде репортер на TrafficNews.bg.

„Започваме с тези, които са най-опасни и са пред срутване. Общо ще бъдат махнати осем постройки, като акцията ще продължи и занапред, докато махалата не бъде премахната. Спират ни единствено жалбите, чийто срок за обжалване започва от днес, след като бяха връчени заповедите”, заяви пред наш репортер зам.-кметът на Община Марица – Петър Минков.

На мястото на акцията са екипи на полицията и специалните сили, както и шефът на ОД МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Оказа се, че нито един обитател на махалата не е по къщите си. Представителите на МВР и Общината завариха единствено животни. След багерите останаха матраци, одеяла, колички, сринати външни тоалетни и уникалната им миризма, предаде нашият репортер.

 Хора от селото също са на място. Те заявиха пред наш репортер, че всяка вечер ще са по улиците, докато цялата махала не изчезне.

„Протестите ще приключат едва когато не изчезне и последната ромска къща”, споделиха войводиновци.

Очаква се през почивните дни бунтовете да са още по-масови. Заявка за присъствие са изразили както хора от Войводиново и Пловдив, така и от други населени места.

Вижте подробности във видеорепортажа на Милен Ангелов:

Над 20 роми от Войводиново си стягат багажа, бутат опасните къщи в селотоПолицията е написала 11 акта за документи и адресна регистрация