Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и почетният председател Ахмед Доган благодариха на активисти на партията, които дойдоха край Росенец.  Карадайъ заяви, че виновни за ситуацията днес са изпълнителната власт, а т.нар. плажуващи са търсили провокация.

„Опитахме се да стоим на дистанция от всичките тези, на които не искам да им да правя квалификации. Виждате какво се случва през последните 2-3 месеца в страната - война на институциите. Видяхте какво се случи в София.

Те целяха точно това, днес,  когато минаха през гората. Те не говориха за тези камънаци, дето нямат и 200 кв.м. Целта им не беше това, а агресия в частна собственост, в частен имот, и колегите ги чуха. Искали сараиите. Всичко заедно успяхме да предотвратим този сценарий на агресия”, каза Мустафа Карадайъ. Той допълни, че държавата липсва, а президентът не е успял да разбере какво е тази институция и води лични битки.

„Да се смесят различните потоци, днес го направи изпълнителната власт ,жандармерията, кмета на Общината – зам.-председател на ГЕРБ,  така че за нас, това бе направено от ГЕРБ,  за да се скрият зад нас, тъй като има ред проблеми в страната”, каза още Карадайъ.

Почетният председател Ахмед Доган също излезе при множеството и ги поздрави.

„Ще бъде много кратък, изключително много се гордея с Вас. За сетен път установявам, че много ви обичам. И  искам да направя един много дълбок поклон”, каза Доган.