В редакцията на Trafficnews.bg получихме зов за помощ. Ама любовен. От един 14-годишен пловдивчанин. Кога за последно сте виждали 14-годишен с букет цветя? Признайте си – не е честа гледка. Затова ни стана симпатичен. Въпреки наивността си или точно заради нея…

Нейното училище е ГХП „Св. Св. Кирил и Методий”. Неговото е СУ „Цар Симеон Велики”. Засега ще спестим имената им. За подобни случаи използваме класическите Ромео и Жулиета. И въпреки че не ни се иска тази история да завърши трагично, началото й е… направо фалстарт.

Ето я историята, разказана от самия Ромео:

„От известно време я харесвам и реших да й предложа да станем двойка. Измислих да купя букет и да й предложа пред много хора. Например пред училището, в което учи, след последния час. Споделих с двама-трима приятели и те казаха, че е много добра идея. Отидох в магазин за цветя и поръчах букет с рози. Дойде денят, в който трябваше да го направя. Взех букета и отидох пред училището. Започнаха да излизат съучениците й, но… тя така и не излезе. Букетът беше изхвърлен.”

Това е. Най-прекрасното и завладяващо чувство, дадено като дар на човека, обикновено носи щастие. Понякога обаче причинява и болка. Всъщност доста често. Понеже нашият малък Ромео се обърна към нас със зов за помощ, ще се опитаме да му помогнем. Естествено, не като кандърдисваме обекта на неговите чувства да го заобича. Би било глупаво. И несправедливо спрямо Жулиета. Сигурни сме, че Ромео ще го разбере.

Както ще разбере и това, че любовта е нещо много красиво, дори когато не е споделена. И любовта побеждава - въпреки обстоятелствата. Може да не е точно сега, може да не е точно с тази Жулиета, но побеждава. Защото това е най-красивото и чисто чувство, дадено ни от Бог.

TrafficNews.bg