Важен проект, който предвижда облекчаване на голяма част от трафика в район „Източен“ влиза за гласуване в Общинския съвет този петък.

Проектът на районната администрация предвижда свързване между  ул. „Удроу Уилсън“ и улица „Бъндерица“. Новата пътна връзка ще даде възможност на водачите, идващи от АМ „Тракия” и Скобелева майка, да излизат на бул. „Марица-Юг“  и да стигнат до Гребната база без да хващат червената вълна на светофарите, което ще облекчи движението по основни пловдивски булеварди. Другата цел е чрез изместване на автомобилите да се подобри и качеството на атмосферния въздух.

Решението за изменението на ПУП-а  е преминал през всички необходими одобрения и изготвените схемите са съобразени с действащите устройствени планове. Квадратурата на интервенцията, която трябва да се извърши е близо 37 декара. В нея са включени две пътни платна с по две ленти, както и нова велоалея.

В плана е предвидено и предпазно съоръжение при случаи на наводнение от преливане на река „Марица“.

Припомняме, че този проект влизаше в намеренията на кмета на район „Източен“ Иван Стоянов още в началото на неговия мандат.