Дали ще има коледни базари в Пловдив за момента не е ясно. Решението ще бъде взето след като на 21 декември бъде обявено какви ще бъдат промените в мерките.

„Чакаме да видим какво ще стане на държавно ниво и тогава ще решаваме за коледния базар в Пловдив. Съдейки по настроенията на здравния министър, обаче по-скоро няма да има“, това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Той поясни, че украсата която се слага на Малката главна към момента няма нищо общо с търговски павилиони. Дори да има решение за разхлабване на мерките и да бъде организиран базар, това очевидно ще стане ясно в навечерието на Коледа и до голяма степен работата на търговците ще бъде обезсмислена.

Припомняме, че кметът Здравко Димитров се обяви против провеждането на коледен базар под тепетата, като категорично заяви, че дори такъв да има, той няма да бъде на Главната улица или Капана, а ще бъде изнесен на друго място. Идеята на градоначалника бе за такъв терен да се ползват общинските пазари. От друга страна търговците приеха с много негативи това отлагане на решението, като заявиха, че така остават без доходите си.