Няма никакъв проблем да се реализира пробива Водната палата, като това няма да наруши проекта, изпълнен с евросредства по бул. „Марица-Юг”. Кметът Здравко Димитров заяви, че цялата намеса, която би имала пробива е около 50-100 метра тротоар.

„Беше хубаво в този проект( б.а ремонтът на „Марица-юг” и пешеходните зони) да се помисли и да се включи пробивът. Щеше да е хубаво да има заведения, тоалетни, сега децата няма откъде да си купят един сладолед. Хубаво говорим за социализация на реката, а вижте какво е състоянието на проекта в момента”, каза Зико.

Припомняме, че от Министерството на регионалното развитие и благоустройство изпратиха писмо до Община Пловдив относно намерението й за пробива под Водната палата. Оттам искаха подробности за проекта, тъй като е възможно да засяга дейностите по Марица – Юг, които са правени с евросредства. Като всички други европроекти той също има 5 години устойчивост и не може да има намеса в него. Поради това от МРРБ предупредиха, че Община Пловдив може да получи финансова корекция.

От администрацията твърдят, че пробивът засяга малка част от дейностите по „Региони в растеж”, още повече, че той го надгражда.Целият проект с ремонта на "Марица - Юг" и социализацията струваше близо 10 млн. лева с ДДС.

Община Пловдив: Пробивът под Водната палата допълва „Марица-Юг” – няма да има проблем с европаритеГрадските власти са подготвили отговор до МРРБ във връзка с поисканото й становище