Около 40 млн. лева се очаква да бъде кредитната линия, която ще предложи Община Пловдив на Общинския съвет. Сумата е значително по-малка от предложената на общественото обсъждане 113 млн. лева. От администрацията ще предложат „Модър-Царевец”, „Даме Гурев”,  пробива под Водната палата и 10 млн. лева за техника за „Паркове и градини” и „Чистота”.

„Вижте, в София. Направиха си кръстовища на две нива, Околовръстното, а ние тук с боричкания, с хитрини не правим нищо.Тези проекти трябва да се направят – това предстои в следващите 5,10, 50 години. Централна градска част може да стане пешеходна, когато направим вътрешен и външен ринг. Няма да спра да го казвам, ако не ги вземем този кредит, тогава ще трябва да се вдигнат данъците и да се направят тези проекти, а не обратното”, каза кметът Здравко Димитров. Той каза, че до 20 юли кредитът трябва да е гласуван от ОбС.

„Ето, някои се опитва да клати лодката с басейна „Младост”. Искахме да сложим проект в заема, отказаха ни да го сложим. Не сме спрели да мислим за басейна и за спортната инфраструктура, аз не бих ви поканил на първа копка без пари и нищо осигурено”, каза Зико. Той каза, че е възможно да има и извънредна сесия за заема.

„ Ако решат – да гласуват, ако не искат няма да се строи. Но тогава ще се види кой е против тези проекти”, каза още Зико.