Местата за паркиране в Пловдив са в недостиг, а живеещите в блоковете определят паркоместата пред тях за свои собствени. За продължаваща сага между пловдивчани и новодомци в града сигнализира читател на TrafficNews.

Случката се развива на ул. „Равнища” пред парка за кучета в Смирненски, на която младеж оставя колата си паркирана за три дни. Връщайки се към автомобила си след тези три дни, той вижда бележка с надпис „Тук не е седмичен платен паркинг. Търсете си такъв!! …. От живущите” и стикер „ STOP на агресията на пътя”.

Младежът споделя, че автомобилът дори не е бил паркиран в междублоково пространство, където често живеещите правят проблеми за паркоместата сякаш са техни собствени. „Те смятат че местата им са наследствени .” Въпреки това обаче проблем е имало.

Разиграл се е спор на същата тема между него и възрастен мъж за обществените паркоместа, при който възрастният господин е заявил: „ На война като на война”.

Случващото се не е за първи път, имало е случаи, в които са му вдигали и чупили чистачки. На други потърпевши в града дори са пукали гуми.

Той допълни още, че е наясно, че живеещите правят проблеми за паркирането пред блоковете им, но в случая не става въпрос за подобно оставяне на автомобила, а на свободно обществено паркомясто.  

„Не сме ли всички граждани?”, пита младежът.

Припомняме, че медията ни е писала за подобни, а дори и по-безсъвестни постъпки на въпросната улица „Равнища”. Автомобилите на студенти от общежитията на улица „Царевец”  системно осъмваха със спукани гуми и щети по външния вид, а тогава медията ни научи, че подобни вандалски прояви са масова практика и на други места в квартала. Освен пострадалите по цялата улица „Равнища”, такива има и около УМБАЛ „Каспела” и ДКЦ IV.

Наред със засиления поток от автомобили през всички часове на деня, заради двете болнични заведения, в района има и много жилищни сгради. Въпреки големия брой изградени обществени паркоместа, собственици на жилища също са взели нещата в свои ръце и „наказват” паркиращите.