Жители на Ново село блокираха главния път в знак на протест срещу акцията на полицията в магазина на Тодор Гьошев. Демонстрацията бе за 5 минути, като според хората това е предупреждение, че ако репресиите продължат ще продължават и следващите дни.

Правят жива верига срещу полицаи в пловдивско село! Униформените искат да обискират магазинПродължават репресиите на Бойко Рашков срещу хората в Пловдивска област, заявиха от ГЕРБ

По-рано икономическа полиция и представители на РЗИ са влезли в обекта на бившия общински съветник от ГЕРБ, а от него се е искало да подпише протокол, че няма да се занимава с купуване и продаване на гласове.

„Не се притеснявам и не ме е страх от проверки! Идваха от НАП и РЗИ преди дни, всичко ми е изрядно в магазина. Тези проверки и протоколи започнаха да ги правят, откакто дойде служебното правителство”, каза Гьошев на представител на МВР.  Покрай хората, които са над 50 не площадчето има и няколко патрулки на охранителна полиция.

„Ще вървим след тези хора във всеки обекти, който влизат. Тези репресии не спират! Когато идваха униформените с колите си са тръгнали да газят хората. Вчера от полицията търсиха и сина ми, който се занимава с частен бизнес, а т.нар. проверка е била за купуване на гласове. Всичко е нареждане от София, няма нито една жалба срещу тези обекти”, каза областният председател на ГЕРБ и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев. По думите му имало над 20 проверки на обекти в общината за 2 дни, като това е тормоз от страна на МВР.