Заведенията в столицата се готвят за протест. Голяма част от членовете на БАЗ и СЗБ отказват да спазват новата заповед на Министъра на здравеопазването, която ги задължава от 27 февруари да затварят в 22 часа. Те настояват заповедтта в тази част да отпадне, тъй като персоналът на заведенията има зелен сертификат, който е задължителен и за клиентите. 

"Не сме съгласни с наложения вечерен час! Ние спазваме мярката "зелен сертификат"! Спазваме всяко логично и доказано противоепидемично ограничение, което пази нашите клиенти и персонал. Новите мерки за ограничение на работно време и капацитет противоречат дори на правилото за зелен сертификат и съответно дискриминират нашето право на труд и вашето право на социализация и свободно придвижване.

Отказваме да приемем, че с Ковид-19 се заразяваме след 22.00 часа! Отказваме да ни обричате на фалит! Настояваме този текст да отпадне от заповедта до 27.01.22., като се надяваме на разумно и справедливо отношение от страна на държавните институции и зравните власти! В знак на протест и обективност обявяваме, че няма да спазваме вечерния час и ще работим и след 22.00 ч., спазвайки стандартното ни официално работно време и изискванията за зелен сертификат" гласят постове в страниците на различни столични клубове.

В Пловдив такива ограничителни мерки все още няма, но реакцията едва ли ще бъде различна.