Стриктно се спазват всички ограничителни мерки в община Марица. Засилен е също така контролът, след като стана ясно, че 10 от общинските служители са дали положителни проби за коронавирус.

Някои от тях вече са излекувани и са се върнали на работа, а на други това им предстои в следващите дни. Предприети са всички мерки за безопасност, като се предполага, че заразата се е разпространила от двe обучения на персонала, проведени в присъствена форма.

Вчерашното заседание на Общинския съвет  е преминало при стриктно спазване на противоепидемичните мерки – всички съветници са били с маски, на отстояние един от друг и за да няма струпване в залата, заемащите позиция експерти са влизали един след друг в залата.

Разработва се система за онлайн сесии, а достъпът на граждани до административната сграда е ограничен. На входа ѝ е осигурен лицев електронен термометър и дезинфектант за влизащите в кметството служители. С електронен термометър разполагала и данъчната администрация. Стриктна дезинфекция се прави във всички детски градини и кметства в Община Марица.

За да опази хората си в Общината, кметът обмисля вариант за редуциране на персонала – тези в рискова група да работят от домовете си онлайн, а в администрацията да останат служителите, чиято работа налага присъствена форма. 

С негова заповед са отменени всички културно-масови прояви – тържества и фолклорни фестивали. На територията на общината остават отворени единствено пенсионерските клубове, засега.