Най-спорният проект на Пловдив в този мандат – пробива под Водната палата ще стартират утре. Община Пловдив ще направи първа копка на обекта в 11:00 часа от източната страна на кръстовището на  бул. „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица – юг“ .

Именно със старта на реконструкцията източната част на бул. „Марица – юг“  ще бъде затворена за движение. Така направлението  от запад и север няма да бъде възможно към източната част на Пловдив, а целият трафик ще се пренасочва към кръстовището на Чифте баня.

Окончателната разработка е, че левите завои на бъдещото кръстовище няма да бъдат възможни, а възможните направления ще бъдат направо и надясно.

Кръговото кръстовище в крайна сметка ще бъде премахнато след Нова година, когато от фирмата изпълнител ще приключат дейности по източната част. Също така моста на Панаира няма да бъде затварян изцяло за движение по време на цялата реконструкция като коли ще се движат двупосочно в едно от платната на моста.

Фирмата изпълнител по проекта „ИСА -2000” трябва да завърши проекта до април 2024 година, но от Община Пловдив настояват за по-кратки срокове. Сумата по договора е близо 10 млн. лева без ДДС.

Окончателно: Без леви завои на Водната палата, махат кръговото догодинаМостът на Панаира няма да бъде изцяло затварян

Георги Стаменов скочи срещу пробива на Водната палата: Ще превърне движението в адСпоред него проектът има два сериозни недостатъка

Първа стъпка към пробива под Водната палата: Премахнаха фонтана - следва кръговотоРеалицирането на проекта предвижда премахване на цялото кръгово дрижение по бул. "Марица-Юг"

Очаквайте поредица от материали за проекта, както и становища на специалисти, както и данни от движението досега! 

Може да се включите в АНКЕТАТА на TrafficNews за намерението на Община Пловдив за премахването на левите завои: