Задържаният на протеста в Пловдив е художникът Димитър Генчев. Заради него протестиращите освободиха кръстовището на Чифте Баня и тръгнаха към 4-то районно да го освобождават, но междувременно органите на реда го пуснаха. Художникът носел палатка на протеста, но не я разпънал. Полицаите му поискали документи, но той отказал да ги представи и бил откаран в 4-то районно, за да бъде установена самоличността му След това бил освободен.

Димитър Генчев разказа, че е имал палатка на палатковия лагер на Чфите Баня преди дни, но се счупила. След това си купи нова и искал да я изпробва, но така и не я разпънал, защото тази вечер не се стигна до палаткови лагери. Междувременно протестиращите тръгнаха из улиците, но постепенно оредяха и се разделиха.

Междувременно стана ясно, че 31 полицайки са били сред охранителите на протеста в Пловдив тази вечер. Припомняме, че една от тях получи роза от една от протестиращите.

Роза за една от полицайките, задържаха протестиращСтотина тръгнаха към 4-то районно да го освобождават, пуснаха движението

50 протестират пред Криминална полицияЯвно не знаят къде е 4-то районно

Разнобой! Протестът се раздели, блокираха 2 кръстовищаПоловината тръгнаха към "Руски", другите останаха на Чифте Баня