Ученици от ПГ „Цар Иван Асен II“ в Асеновград са отказвали да носят маски в началото на годината, но след това са предприети мерки и вече всички предписания се спазват. Това е станало по време на днешното заседание на  Общинският оперативен щаб за превенция и борба с коронавируса. Заседанието бе открито от председателя кмет  Христо Грудев.

От структурата на РЗИ - Пловдив в Асеновград съобщиха, че от 04.09.20 г. до 25.09.20 г. 11 души са хоспитализирани. Други 10 са под домашна карантина. Хоспитализираните в пловдивски болници асеновградчани са общо 6, а в МБАЛ - Асеновград са приети общо петима пациенти. Извършват се регулярни проверки на поставените под домашна карантина.

 От вчерашния ден има четири нови случая на заболели в Асеновград. 3-ма ученици от асеновградското СУ "Княз Борис I" са с вирусна инфекция. Направени са им PCR-тестове, резултатите от които са отрицателни, но по настояване на родителите децата са поставени под домашна изолация.

 Управителят на МБАЛ - Асеновград доктор Иван Червенков съобщи, че от откриването на специализираното COVID отделение до момента са били приети общо 47 пациенти, трима от които са починали. Към днешна дата в асеновградското болница са настанени 8 пациенти, на които са взети проби за изследване с PCR-тест и се изчакват резултатите. Двамата училищни директори в щаба Христо Андонов и Йордан Диков съобщиха, че в учебните заведения, които ръководят, към момента няма заболели от коронавирус.

. Ръководството но учебното заведение е отправило апел към всички свои възпитаници да пазят учителите от евентуално заразяване с коронавирус. В детски градини и училища на територията на община Асеновград няма заразени към момента. Медиаторът вромския квартал "Лозница" каза, че там ситуацията е спокойна. Във военното поделение на Асеновград също няма нови случаи.