Днес местният парламент в Пловдив гледа цената на патентния данък за таксиметровите шофьори. 

Група от над 20 таксисти влезе в залата на Общинския съвет в Пловдив, където днес ще се гледа размера на данъка, който шофьорите заплащат всяка година.

Таксиджиите дойдоха начело с Георги Ряпов и Мариян Киров. Двамата са основните противници на цената от 750 лева, която заплаща всеки един водач на такси ежегодно.

На входа на държавното учреждение, общинска охрана се опита да ограничи присъствието им като ги помоли да излъчат петима представители, които да присъстват на заседанието. Дошлите от гилдията обаче категорично отказаха, като се мотивираха с факта, че всеки един е индивидуално там и представляват различни фирми.

Без излишна полемика, охранителите допуснаха таксиджиите, като ги помолиха да не възпрепятстват работата на местния парламент.

Припомняме, че както TrafficNews.bg писа внесеното предложение е данъкът да запази своя размер от 750 лева и през следващата 2019 година. Границите, в които може да варира таксата са от 300 до 1000 лева. Именно затова шофьорите на жълтите коли искат намаляването на данъка.

На предишното гледане на таксата за таксиметрови шофьори в залата на Общинския съвет избухна скандал с много остри реакции от страна на присъстващите от гилдията.  

Таксиметровите коли в Пловдив са намалели с 200 за една година, показва докладът на Община Пловдив за дейността им. От него става ясно, че през 2017-а от градската администрация са издали 1650 разрешителни за таксиметрова дейност, а през тази година броят им е 1450.

Ето подробности за бизнеса с таксита в Пловдив: 

Такситата в Пловдив намаляха с 200 за година, определят данъка им за 2019-аТаксиметровите шофьори отново ще плащат по 750 лева на година