Стрелецът от Тримонциум - Бисер крещял на жена си: "Омръзна ми, ще те убия"

Бисер Хънтев официално се сдоби с обвинение

25.09.2020 11:28 4119 1
Стрелецът от Тримонциум - Бисер крещял на жена си:

59-годишния Бисер Хънтев, който стреля по полицаи и наръга жена си в пловдивската болница "Тримонциум", официално се сдоби с обвинение. Той е привлечен като обвиняем за стрелба, побой и закани с убийство.

Припомняме, че Бисер и жена му са разделени от известно време. На 31 януари мъжът нахълта в пловдивската болница "Тримонциум", където съпругата му работи като рецепционистка, и я наръга с нож в крака. Стреля и с газов пистолет при нахълтването на полицията с опит да не бъде заловен. За да го неутрализират, униформените го ударили с палка по главата.

Стрелецът от болница "Тримонциум" наръгал с нож жена си

На 31 януари Бисер си закупил два пистолета - въздушен  и газов, както и кутия със стоманени сачми от оръжеен магазин. Той носел в себе си и два ножа. Към 11:30 часа отишъл в Медицинския център, където жена му била на работа на регистратурата. В коридора имало пациенти. 

Хънтев се насочил към работното място на съпругата си и извикал към чакащите пред лекарските кабинети: „Моля, напуснете сградата. Тази тук ми беше жена, но някой й каза да ме остави и тя го направи“. Хората първоначално не разбрали какво се случва, но Бисер им показал пистолета, като предупредил, че е истински и стрелял два пъти във въздуха. 

Пациентите излезли навън, а медицинските лица били в кабинетите. Бисер останал сам на регистратурата със съпругата си. Жената се опитала да избяга и де се скрие, но той я настигнал и започнал да крещи: „Долу на земята“. 

Той я ударил два пъти по главата с приклада на пистолета, като от нараненото място потекло кръв. Пострадалата паднала на земята. Хънтев извадил нож и пробол жената в лявото бедро. През това време бил подаден сигнал в полицията. В Медицинския център пристигнали двама служители на полицията. 

Те влезли вътре и извикали: „Полиция“.  Обвиняемият се намирал в единия край на коридора с пострадалата, но щом ги чул, извикал: „Ще ви убия, махайте се“. Когато полицаите се приближили към него, той стрелял към тях с пистолет, но те се прикрили и не ги улучил.  

Хънтев продължавал да заплашва полицаите и се заканвал на жена си с думите: „Омръзна ми, ще те убия“. Служителите на МВР се опитали да го убедят да остави оръжието, но той отказал. Приближил се към регистратурата, като с едната ръка дърпал жената, а в другата държал пистолет, насочен към полицаите. Изведнъж оставил оръжието, извадил отново нож и го вдигнал над пострадалата.  

В този момент двамата полицаи успели да го задържат, въпреки съпротивата му и да окажат първа помощ на пострадалата жена. Тя е била настанена за лечение в болница с наранявания по главата и левия крак.

По делото са разпитани свидетели, изготвени множество експертизи, от чиито заключения е установено, че Бисер Хънтев е разбирал свойството и значението на това, което върши и е могъл да ръководи постъпките си. Спрямо обвиняемия  е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.   

Изпрати новина