Градинката зад блоковете на ул. "Сокол" 20 в ромската махала "Столипиново" прилича много повече на кочина, отколкото на нормално градско пространство. Преди дни читател на TrafficNews съобщи за купища отпадъци в зоната пред блоковете на ул. "Сокол" 20 и "Славия" 1. 

Ден, след като сигнализирахме за проблема на ОП "Чистота", сметището бе разчистено. Оказва се обаче, че зад същите блокове изобилства от разнороден отпадък. Наш репортер отново потърси общинското предприятие.  

Предблокови пространства в Столипиново отново се превърнаха в сметищеОП "Чистота" праща екипи на адресите днес

Допълнителна извънредна акция ще се планира възможно най-скоро за почистването и на междублоковото пространство на ул. "Сокол", заявиха от "Чистота" по повод сигнала.

От общинското предприятие отново призовават гражданите да изхвърлят отпадъците на предназначените за това места. Напомнят, че в "Столипиново" освен сметовозите всеки ден, дори на официалните празници, работят екипи със специализирана тежка техника - челни товарачи и самосвали, за да разчистват образувалите се сметища. Въпреки че бяха доставени допълнителни контейнери те отново са празни, а отпадъците продължават да се трупат около тях.

От "Чистота" уверяват, че ще продължат да полагат максимални усилия в квартала.

"Надяваме се, че това ще бъде оценено от жителите му и те също ще проявят по-голяма отговорност към околната среда", посочиха от общинското предприятие. 

Втори ден продължава мащабната акция за почистването на СтолипиновоДействията стартираха след сезирането на главния прокурор Иван Гешев