Започнало е разчистване на съборената къща, която създаваше пречки на гражданите в центъра на Пловдив. Това се случва малко след като медията ни публикува статия по темата, в която жители на квартал „Мараша” се оплакват от трудностите, които причинява събореният обект.

Припомняме, че живущите в този район разказаха, че преди месец една от къщите на улица „Жан Жорес” №2, е била съборена, което е направило преминаването по тротоара за пешеходци невъзможно.

По загражденията на терена е имало поставено уведомление, от което става ясно, че на 24 април, на мястото ще работи едрогабаритна техника. Читателите ни разказаха обаче, че два месеца никой  не е разчиствал терена, а тротоарът е останал блокиран.

Дни след статията ни обаче, ремонтните действия са стартирали, като живущите в района се надяват възможно най-скоро да могат да използват тротоара по предназначение.

Досега всички пешеходци, както и майки с колички бяха принудени да слязат от тротоара и да вървят по павираната улица, по която постоянно преминават коли. По този начин те рискуват да бъдат пометени от някой по- нервен водач. 

Друг проблем е и това, че от страната на тротоара по улицата паркират коли, които възпрепятстват дори и възможността да пресекат и майките с колички са принудени да извървят целия път назад, за да преминат от другата страна на улицата. 

Съборена къща в центъра на Пловдив блокира тротоар, принуждава пешеходците да вървят сред колитеМайки с колички всеки ден си рискуват животa