Прибраха кучето, което нахапа пловдивчанин в Смирненски. Това се случва няколко дни след публикация на TrafficNews по темата  и близо месец след инцидента и многократното подаване на сигнали от жената на пострадалия до различни институции.

Припомняме, че мъжът е бил подгонен, а кракът му от части разкъсан от кучето на 17 август, когато се е прибирал от работа с велосипеда си. Следва обикаляне по болници, инжекция за тетанус, превръзки, промиване, и период от една седмица домашно лечение на легло, понеже е засегнат прасецът и ходенето е било невъзможно.

Случката разказа пред TrafficNews съпругата на пострадалия мъж - Надежда Дончева. Жената обясни, че в края на месец март е забелязала въпросното куче, което се е скитало из улиците на квартала. Няколко пъти Дончева дори е била следена от кучето до дома й, докато е била с 3-годишната си дъщеря.

През това време Христина се опитва да сигнализира многократно различни институции за агресивното куче, за да бъде избегнат подобен или по-страшен случай, но без успех.

След няколкократни опита за подаване на сигнал до район „Западен” и отдел „Екология”, които не дават резултат, жената решава да се свърже с медията ни, за да сигнализира и да разкаже за случая.

Медията ни се свърза с инж. Георги Божев, директор Зооветеринарен комплекс-Пловдив още в деня, в който разбрахме историята и притесненията на жената. Тогава той заяви, че са получили сигнала и екипи на приюта обикалят района с цел да открият кучето.

Днес той съобщи за TrafficNews, че след няколко дни търсене, кучето е било намерено и прибрано в общинския приют, където ще бъдат полагани грижи за него.

Надежда Дончева изрази благодарностите си към медията ни, като заяви, че днес за пръв път ще излезе спокойно на разходка в района, без да изпитва притеснение дали ще бъде следена или захапана от въпросното куче, докато е с 3-годишната си дъщеря.

Бездомно куче разкъса крака на мъж в Смирненски, институциите нехаят вече месецМлада жена е била преследвана от кучето няколко пъти, докато се прибира с 3-годишната си дъщеря