Данаил Горов, който близо половин година води съдебна битка срещу Областното пътно управление, спечели битката на първа инстанция. Още през февруари водачът от пловдивско е осъдил АПИ за причинени имуществени и неимуществени вреди след инцидент на пътя, причинен от огромна дупка.

Както TrafficNews съобщи, Горов даде на съд Областното пътно управление на Пазарджик. Причината – неизплащане на щета и арогантно отношение. Данаил Григоров за малко да причини тежък инцидент на пътя преди две години, влизайки в огромна дупка на магистралата. На косъм се разминават 7 души. И те са потърпевши от отворилия се асфалт на аутобана.

Данаил Горов пътувал от Панагюрище към Белозем. На 100-тния километър от автомагистрала „Тракия”, в платното в посока Бургас, в аварийната лента, видял спрени 3  тира и 4 автомобила. Помислил, че има катастрофа и намалил скоростта. В същото време усеща, че колата пропада и се чува зверски удар.

Автомобилът започнал да се носи по пътя, Данаил загубил управление над возилото си, което за късмет спряло на сантиметри от паркираните камиони, коли и хората в аварийната лента. Последните се разбягали и по чудо не са се оказали под колата на Горов.

Причината за инцидента се оказала огромна дупка, която се е отворила от дъждовете.  

Шофьор съди АПИ: За малко да убия 7 души заради дупка край Пловдив, а те отричат, че е имало такаваВ съдебна зала от пътното управление са отрекли да е имало неравност на пътя, макар да се потвърдили първо

След няколко съдебни заседания и ред експертизи, магистратите от Районен съд в Пазарджик отсъдиха в полза на пострадалия водач.

„Изцяло уважиха претенцията ни за направените разходи около ремонта -  над 600 лева. Овен това съдът ни присъди и неимуществени вреди от 2000 лева. Както съм казвал преди, въпросът не е за парите, а за отношението. Не трябва хората да се примиряват, а трябва да си търсят правата”, заяви Данаил Горов пред наш репортер.

Веднага след решението на първа инстанция от Областното пътно управление са подали жалба до Окръжен съд Пловдив. В нея те са настояли за отмяна на първоинстанционното решение.

„Все още делото не е насрочено, ние след дали становище в молбата си. В момента чакаме датата на заседанието. Надявам се и Окръжен съд да се съгласи с доводите на Районен съд – Пазарджик. Мотивите на първа инстанция са, че съм управлявал с ниска скорост – 70км/ч., която е допустима за пътните условия. Освен това бе уважена експертизата, че не съм имал възможност да избягам от дупката. Уважено бе становището, че действително заради дъждът, дупката е останала скрита за водачите”, допълва Данаил Горов.

Очакваме да разберем какво ще реши Окръжен съд и дали окончателно водачът ще спечели дългата битка с АПИ.