Една от основните улици в Източен тъне в мрак вече една седмица. За това сигнализираха до TrafficNews жители на ул. „Ландос“, които казват, че от няколко дни улицата е без осветление. Добавят, че пешеходците са принудени да се движат по тротоарите с включени фенери от телефоните си, тъй като видимостта е ограничена.

Потърсихме директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов за коментар. Той заяви, че преди дни в района е имало голяма авария, заради паднало дърво върху трафопост, което е прекъснало осветлението по уличните лампи в района, вследствие на снежната буря. Аварията обаче бързо е била отстранена от екипите и осветлението е било възстановено.

Пълният мрак в момента по ул. „Ландос“ отново се дължи на бурята, заяви Георги Стоилов. Веднага след подаването на сигнала ни той възложи проверка, която установи, че липсата на осветление се дължи именно заради скъсан кабел от паднали клони, като е започнала и работата на екипите по отстраняването на аварията.

Припомняме, че снегът под тепетата събори десетки дървета и големи клони, които създадоха различни проблеми, като именно липсата на електричество е била една от тях.