Над 2500 проверки са извършени в Пловдив и областта в рамките на 4 дни. РЗИ и служители на МВР са влезли в магазини, ресторанти, нощни клубове, МОЛ-ве и други обекти, за да се съблюдава за спазване на епидемичните мерки.

Оказва се, че в 1025 обекта са констатирани нарушения и управата се е сдобила с предупредителни протоколи. Има и санкционирани физически лица, предимно за неносени на маски.

„До неделя предупреждавахме, а от днес глобяваме. Там, където не се спазват мерките, се налагат санкции и затваряме обектите”, категорична бе Дани Каназирева.

Тя добави, че през изминалия уикенд два обекта – нощни клубове, са били затворени. Те се намират в Асеновград и Първомай.

Припомняме, че в единия от фолк клубовете в Асеновград са издадени два акта за закона за личните документи и един от РЗИ. В клуба са установени 35 посетители. В другата асеновградска дискотека са установени 39 посетители. Наложени са обощо 11 акта - два за закона за личните документи, 4 от РЗИ за пушене на цигари и пет предписания от Българската агенция за безопасност на храните. 

В дискотеката в Първомай е установено, че е надвишен капацицета на заведението и не е спазан капацитета от 50%. Установени са 87 човека в заведението при капацитет от 70 и допускане на 35. Актове са наложени за управителя на заведението за липса на удължено работно време, седем акта за пушене на цигари включително и на управителя, два акта за допускане на непълнолетни, акт за лице продаващо райски газ и акт за липса на дезинфектант.

Масови проверки по баровете в Пловдивско, в Първомай 52-ма над норматаАктове са за пушене, липса на дезинфектанти и непълнолетни