Софийски градски съд определи за нищожно решението, с което Общинският съвет на Варна апортира акциите на общината от Международния панаир- Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест", чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов. Съдът обаче не уважи искането на държавата тези акции да й бъдат възстановени. Община Варна никога не е била собственик на 29% от акциите на дружеството "Международен панаир Пловдив" АД, които й бяха прехвърлени през 2016 г. от тогавашното правителство на ГЕРБ. Това става ясно от решение на Софийски градски съд, публично обявено по-рано днес. Тъй като през 2021 г. варненският Общински съвет взе решение за прехвърляне на акциите на "Пълдинтур Инвест", дружеството също беше привлечено по делото като ответник заедно с Община Варна.

Делото, с което държавата поиска да си възстанови 29% от акциите на изложението, бе заведено миналото лято от Богдан Богданов в качеството му на министър на икономиката. 

Според мотивите за решението прехвърлянето е нищожно, тъй като е извършено при „тежки нарушения на Закона за приватизацията и следприватизационния контрол (ЗПСК)“.

Община Варна е осъдена да плати в полза на държавата близо 760 000 лева разноски по делото.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 14 дневен срок.

Акциите на Пловдивския панаир, които бяха собственост на Община Варна бяха апортирани в "Пълдинтур инвест" през 2021 г.  Това даде възможност на бизнесмена да увеличи дела си в Панаира, където дружеството е акционер, и от 50.3% да получи контролен пакет с  над 79.3% от акциите на Панаира. Веднага след това Богданов запорира акциите. 

Междувременно в началото на май 2023 г. Варненската апелативна прокуратура започвана на досъдебно производство срещу бившия кмет на Варна Иван Портних за престъпление по служба, свързано с опита за скрита приватизация на Пловдивския панаир. През юни 2024 г.това дело бе прекратено.