Само за броени часове складът на бул. "Христо Ботев" 51 бе съборен. Това се случи в деня , в който Специализираният експертен съвет за недвижими културни ценности реши, че  сградата  става единична културна ценност от местно значение. 

"Има решение на СЕСОНКЦ, което ще разпиша веднага. Ще издам предписание за спиране на разрушаването на склада на бул. "Христо Ботев" 51 заяви днес по обед министърът на културата Велислав Минеков. В същото време в терена огромен багер рушеше фасадите на склада. 

Събарянето не бе спряно нито от спешната визита на Минеков, нито от присъствието на областния управител Ангел Стоев. Безполезно бе и посещението на шефката на РДНСК Мария Дончева.  Големият въпрос за присъстващите беше - защо министърът на културата не е пристигнал под тепетата с подписана заповед, за да е сигурно, че рушенето ще спре.

Бутането на сградата се извършва на база План за безопасност и здраве, издаден от Община Пловдив. Техен представител на мястото на събитието липсваше. 

Събарянето на фасадите на склада в час пик предизвика огромно задръстване на един от най-натоварените пловдивски булеварди. Обезопасяването бе символично. Предната фасада бе покрита с тънка мрежа, а дясното платно на булеварда - отцепено с два конуса.