Стотици пловдивчани се събраха на площад "Съединение", за да поискат оставка на правителството. Десетки прииждат към емблематичния паметник и към този момент. На площада звучи химна на България, а викове "Оставка" огласят района.

Сред протестиращите е и проф. Велислав Миненков от "Отровното трио". Той се закани, че протестите в цялата страна няма да спрат, докато исканията не бъдат удовлетворени. 

"Идвам тук, защото съм подготвил за протест. От тук съм - тракиец, на място съм с име "Съединение". За да махнем мафията и корупцията, ни трябва съединение. Играят си с волята на народа. Трябва да си върнем демокрацията. Държавата е счупена, трябва да я възстановим. Няма да допуснем насилие над протестиращите. Пълно мълчание има към сигналите за подслушване по отношение на нашата организация", сподели той пред репортер на TrafficNews.bg.

Преди минути той се обърна към протестиращите с емоционално послание: 

"В Пловдив ми треперят колената, тук беше моето детство, както и първата ми любов. Нас - тракийците, никой не може да ни бие. Продължавайте както досега, пламна цяла България, нека Пловдив бъде пръв", призова той.

Думата взе и ген. Шивиков, който също призова за единност.

"Не вие ще определите датата на изборите, а ние - народът, ще я определим. И тя ще бъде тази есен. На България ѝ трябват млади и креативни хора", заяви той.
 
На площада дойдоха и младежи от София. "Ние се борим за промяна. Есента е един от най тъжните сезони, защото хиляди българи заминават за чужбина. Искаме българите да останат тук, да отгледат тук децата си", заяви един от тях - Димитър.

Очаквайте подробности!