Родители от Пловдив излизат на протест. Те ще се съберат пред сградата на РЗИ в събота, за да кажат на НЕ на онлайн обучението, научи репортер на TrafficNews.

Припомняме че, от днес учениците в Пловдив и още три общини преминават изцяло в онлайн обучение. Децата от Пловдив, Сопот, Асеновград и Марица остават в домовете си, научи медията ни.

Заповедта е издадена днес от Министъра на здравеопазването, като тя е съобразна с предоставената актуална информация от РЗИ – Пловдив за 14-дневната заболеваемост в общините на територията на Пловдивска област. В момента заболеваемостта е 750 на 100 000 души.

Децата от Пловдив и още три общини минават изцяло на онлайн обучениеПреустановяват се занятията на всички ученици – от I до XII клас

Недоволен баща официално е входирал уведомление до Община Пловдив, за да информира властите за протеста.

Мотото на митинга ще бъде „Против на електронното обучение в училищата” . Точно в 14 :00 часа пловдивчани ще се съберат пред РЗИ.

„ Исканията ни, както и мотивите, ще бъдат обявени по време на протеста. Близо 100 души са потвърдили, че ще присъстват”, съобщават организаторите.

Припомняме, че 16 от 18 общини на Пловдивска област вече са преминали в 50% присъствено обучение. 

Междувременно днес ресторантьори ще затворят за движение кръстовище в центъра на Пловдив. Причината - протест срещу COVID мерките.

От  сдружение „Българска асоциация на  заведенията” организират протест на 28  октомври (четвъртък). От 15:00 до 17:00 часа ще бъде спряно движението кръстовището между булевардите „Шести септември” и „Цар Борис III Обединител” до „Баня Старинна“ (Чифте баня).

Затварят кръстовището на Чифте баня заради протеста на ресторантьориНедоволството е заради настоящите мерки