Ще остане ли улица „Ген. Данаил Николаев” в обхвата на платеното паркиране? Жители на квартала са въстанали срещу решението локацията да попада в Синя зона.

Припомняме, че  от 14 януари улица „Ген. Данаил Николаев” влезе в обхвата на Синята зона, заедно с още две улици. Тогава бе променено и работното време на платеното паркиране. Това стана след решение на Общинския съвет.

Допреди месец обаче, по улицата все още се паркираше безплатно.  Причина за забавянето на платеното паркиране се дължеше на липсата на обозначителни табели. Фирмата, сключила договор с ОП „Организация и контрол на транспорта” не бе поставила знаците, поради завишените цени на металните стълбове. 

Защо 6-ти месец ул.„Данаил Николаев” не влиза в Синя зона? Пловдивчани: Лутаме се всеки денЛипса на табели бави влизането в сила на новите наредби от преди 6 месеца

Оказа се обаче, че решението на Общинския съвет не се харесва на хората от квартала. Започната е подписка срещу Синята зона на улицата, като до момента над 200 души са заявили недоволството с

Освен на живеещите на ул. "Ген. Данаил Николаев", недоволни са и жители на съседни улици, по които спирането е свободно - „Св. Горазд”, „Драгоман”, „Чаталджа”, „Милин камък”, „Захари Стоянов”. Хората се оплакват, че масово пред домовете им спират коли, които не са на техни съседи, а водачите им търсят начин за безплатен престой на возилата си.

Още на следващата сесия на Общинския съвет от политическите партии Кауза Пловдив, Съюз за Пловдив и ВМРО ще внесат предложение, Синя зона на улица „Ген. Данаил Николаев” да отпадне.